Workshop 3D Mapping op symposium Just Energy Transition – Medellin, Colombia

Een workshop voor 75 professionals van over de hele wereld om te komen met als doel ideeën over Just Energy Transition uit te wisselen en kennis op te doen van Systeemdenken.

De Royal Academy of Engineering heeft Hannah Härtwich en mij uitgenodigd om als Systeemdenkers een chair in te vullen op het Frontiers symposium over ‘Just Energy Transition’. We geven inhoud aan de eerste sessie ‘Appropriate solutions for Sout-South cooperation in a just energy transition’, samen met Jairo Espinosa (Universidad Nacional de Colombia) en Andres Bustamente (Eco Swell, Peru). De rol voor Hannah en mij is om een actieve werkvorm te faciliteren die de 75 deelnemers ondersteunt in het delen van de verschillende perspectieven.

De groep bestaat uit 75 professionals: ingenieurs, wetenschappers ondernemers en systeemdenkers. De deelnemers kennen elkaar nog niet en komen van over de hele wereld, en spreken op meerdere manieren nog niet dezelfde taal. Daarbij is dit de eerste sessie van het symposium, dus iedereen moet er nog een beetje in komen.

Om de taalbarrière en onbekendheid onder elkaar te compenseren besluiten we een Workshop 3D Mapping in te zetten.

Workshop waarbij 75 professionals uit x landen hun perspectieven met elkaar kunnen delen en hun vocabulaire rond ‘Just Energy Transition’ op elkaar kunnen afstemmen